Klicka här för att visa meddelandet i webbläsaren

 

 

 

  

 

Kurser om Horisont 2020

Hur skriver jag en konkurrenskraftig ansökan?

Vill du lära dig mer om Horisont 2020 och vilka möjligheter som finns inom programmet? Behöver man ha en strategi för sitt deltagande? Hur skriver du en framgångsrik ansökan? Då är denna heldagskurs något för dig.

Kursen erbjuder ett grundläggande gemensamt förmiddagspass där de olika delarna av Horisont 2020 presenteras och vad som är nytt inom programmet. Eftermiddagen är inriktad på att skriva en konkurrenskraftig ansökan och är uppdelad i två olika delar där man väljer antingen Samarbetsprojekt eller Marie Sklodowska Curie Action (MSCA).

Gemensamt förmiddagspass – vad och hur i Horisont 2020
Under det gemensamma förmiddagspasset kommer de olika delarna av Horisont 2020 presenteras. Vilka nyheter finns det för de sista årens utlysningar? Hur hittar jag de bästa möjligheterna inom programmet? Är det viktigt att ha en strategi för sitt deltagande?

Eftermiddagspass inriktning Samarbetsprojekt
Denna del av kursen vänder sig till dig som vill skriva en konkurrenskraftig projektansökan för samarbetsprojekt. Vi kommer bland annat att ta upp ansökningsförfarandet i Participant Portal, hur man bildar ett konsortium, utlysningsstrukturen samt utvärderingsprocessen.

Eftermiddagspass inriktning Marie Sklodowska Curie Action (MSCA)
Denna del av kursen vänder sig till dig som vill skriva en konkurrenskraftig ansökan inom MSCA. Vi kommer bland annat att ta upp frågan om varför man ska delta i ett MSCA-projekt, nyckelfaktorer som kan vara avgörande för att du ska lyckas med din ansökan, terminologi/definitioner, tidsperspektivet och långsiktigheten.

Kursen kommer att blanda teori och praktik och vänder sig till dig som är intresserad av internationellt samarbete inom Horisont 2020 och aktivt söker forskningsfinansiering. Kursledare är de Nationella kontaktpersonerna (NCP) för Horisont 2020 på Vinnova och kursen hålls på svenska.
Företräde ges till de som inte deltagit i kursen ”Lär dig mer om Horisont 2020” under hösten 2017.

Deltagande är kostnadsfritt, men om du har fått en bekräftelse och får förhinder, avanmäl dig snarast möjligt så kan någon annan ta din plats i stället!

Vi kommer även under våren 2018 att erbjuda ett urval av andra Horisont 2020-kurser. Mer information om tidpunkt och innehåll kommer.

 

 

Praktisk information

När 13 februari eller 17 april, kl. 09.30-15.30 (registrering med kaffe och smörgås från kl. 09.00)
Var Lokal Nobel, Vinnova, Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm (hitta hit)
Hur Anmälan senast 8 februari respektive 12 april via länkarna nedan

Kontakt

Information, Britta Fängström, Vinnova

Administrativa frågor, Ida Hallengren, Vinnova

 

 

 

 

 


VINNOVA 101 58 Stockholm • Tel: 08-473 30 00 • E-post: vinnova@vinnova.sewww.vinnova.se